… smo odgovorili na vprašanje:”Kje ste pa kej bili včeraj?” 🙂

Božična bajka Slovenije je ime za Mozirski gaj – pozimi. Posebno zanj je pa to (in posledično tudi velik obisk), da je svoja vrata za obiskovalce tokrat prvič odprl tudi pozimi. Park, ki ga sestavljajo vrtovi, zgradbe, mogočna drevesa, čudoviti grmički, bajerčki in potočki z mostovi je letos krasilo menda kar 500.000 bleščečih božičnih lučk!

In mi smo jih šli pogledat na en običajen ponedeljek oz. na tistega, po božiču. Izbrali smo si lep, sončen (in za ta čas zelo topel) dan za izlet, ki smo ga začeli pri Braslovškem jezeru. Tam smo se malo posončili, se lovili po gozdu in s palico preverjali, kako trden je led na jezeru. Braslovče so namreč na poti do Mozirja, če prihajate z gorenjske in zavijete z AC v te konce.

Do Mozirskega gaja smo prispeli malo čez 16. uro (ko se tudi odpre) in že smo zaslutili, da je zadeva zelo obiskana – ogromno pločevine in redarjev, ampak smo dobili parkirno mesto in začeli naš obhod. Najprej pa te pot pelje mimo “ringlšpila”, tako da je tamau ves čas sprehoda spraševal, kdaj bomo šli lahko na vrtiljak 🙂

Ob vhodu v park je bil še dan …

… zelo hitro pa je prišla tema in pravljične lučke so naredile svoje. Tamala dva sta tekla naokrog, se dotikala čarobnih grmičkov, opazovala svetleče se hiše, mostove in jezero.

Lučke so bile vseh barv in oblik, iz njih so bile narejene tudi svoje oblike, živali ipd. (tole je metulj).

Svoje mesto v Mozirskem gaju je našla tudi mavrica, nato pa nas je pot pripeljala do stolpa. Fanta sta šla pogledat razgled, punci pa sva ostali spodaj.

Nato smo prečkali jezero čez osvetljen most, okraski iz lučk so bili tudi na vodi in povsod okrog. Za tamale so bili zelo zanimivi medvedki, veverica in pingvin iz lučk.

Srečali pa smo tudi dedka Mraza in pa Božička z gospo Božičkovo in njunimi jelenčki.

Na eni od stojnic je bil gospod, ki je izdeloval različne piščali iz lesa. Otrokom je pokazal, katere živali lahko prepoznamo, če zapiskamo nanje …

In tako smo zaključili naš, dobro uro dolg sprehod po Mozirskem gaju. Božična bajka je na ogled do 7. januarja 2017, vsak dan od 16:00 do 21:00. Če so vam všeč lučke in sprehod v mraku s kozarčkom kuhančka, se le oglasite tam 😉


Več o Božični bajki Slovenije si lahko preberete tukaj >>
Še več opisov naših drugih dogodivščin: