Pravljični Šumberk sestavljajo:

  • Slikanica Izgubljeni Slamnik, avtorja Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar
  • Glasbena pravljica Izgubljeni Slamnik po slikanici Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Pripovedovalka Nina Peče Grilc in glasbenik Andrej Fon.
  • Knjižica Pravljični Šumberk kot vstopnica, vodnik in didaktično – pedagoško pomagalo na poti, avtorja Uroša Grilca
  • 5 izvirnih umetniških lesenih skulptur, avtorja Matica Zakrajška in njegove ekipe, podobe, vklesane v skalo, sončna ura, zanimive drevesne oblike in čudovito razgledišče.
  • Usposobljeni interpretativni vodniki
  • Brezplačni vodeni ogledi vsako drugo soboto v mesecu, kjer se nam pridružijo tudi jamarji in obiskovalcem omogočijo vstop v skrivnostni podzemni svet Šumberka

Pravljični Šumberk se nahaja v domžalskem mestnem gozdu. Obisk poti je mogoč vse dni v letu. Cena beležke je 5 €.

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti. Pot nato vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada.

Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarni Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk in svinčnik. Po vrnitvi s poti in uspešno opravljeni nalogi vas v kavarni čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure. Parkiranje: OŠ Domžale, Rojska cesta, GPS: 46.1424747,14.6024106

https://www.youtube.com/watch?v=VvqHF7jzQSQ

Vir in več informacij: Visit Domžale in FB Pravljični Šumberk