Pravljična dežela Gorajte je tista, najbolj znana dežela na Gorenjskem, ki vsako leto decembra otroke (in starše) iz cele Slovenije za kratek čas pospremi v domišljijski svet vsem dobro znanih pravljičnih junakov. Osnovana je na prostovoljni bazi, podprta pa s strani sponzorjev in podpornikov.

Mi smo se pozimi 2017 tja odpravili že tretjič. No, tokrat sva šli sami s tamalo. Na dan obiska je bilo ravno nekaj dni po vetrovnem in deževnem pustošenju, ki je povzročil kar nekaj škode tudi tu, zato si prostovoljci zaslužijo še toliko več priznanja, da so pravljično deželo Gorajte uspeli v tako hitrem času zopet narediti pravljično za vse nadaljnje obiskovalce. Sicer pa je bilo precej hladno, zaradi lokacije (gozd), pa je še malo več vlage in se je fino čim bolj toplo obleči – zgolj opomba 🙂

Pravljični sprehod traja približno pol ure, vsako leto pa program bogatijo novi pravljični liki. Tokrat so bili to smrkci, pa trije prašički, vedno pa tam srečamo škrate, ki prebivajo v svojih ljubkih, ogromnih gobah in vsako leto nas na koncu pričaka dobri stari dedek Mraz, ki razdeli otrokom darila.

Tekom let so kostumi vedno bolj kakovostni in izvirni, sceno pa so od našega prvega obiska preselili v višine – da vsi vse vidimo in, da je še bolj čarobno. Vsakič pa nas tam čaka tudi prijazna ekipa, ki skrbi za deželo in čudovito izkušnjo za naše tamale ter nas z veseljem postreže z odličnim čajem ali kuhančkom, ob odhodu pa se lahko posladkamo s piškoti. Plačila ni, so prostovoljni prispevki, zato vedno z veseljem – v za to namenjene posodice  na šanku – prispevamo. Ne le za čaj, pač pa tudi za prihodnost dežele.

Hvala in lep pozdrav tudi vam do nove sezone, prijatelji!
Še več opisov naših drugih dogodivščin: