V Nordijskem centru v Planici vsako leto (kar dva dni) poteka prireditev pod imenom Svetovni dan snega. Januarja 2018 smo se tja odpravili tudi mi.

V bistvu je šlo za hipno odločitev sredi dneva – ja, malo so se nam spremenili načrti, menda nič neobičajnega v  družinah z malimi otroki 🙂 -, ki je imela svoje pluse in minuse. V Planico smo prispeli okrog 14.00, kar je pomenilo, da se je dogajanje za otroke v okviru prireditve že počasi zaključevalo … Otroke tam namreč čaka kar nekaj super stvari, ki se jih lahko vedno znova udeležijo ali pa preizkusijo prvič.

   

Tako so imeli letos na mini skakalnici Mini Planica  otroci priložnost doživeti svoje prve skoke, lahko so tekli na smučeh s skupino izkušenih inštruktorjev, se zabavali na snežnem poligonu, iskali izgubljeni zaklad, igrali snežni nogomet … Res, da smo zamudili kar nekaj od teh (vodenih) aktivnosti, smo pa zato imeli ves prostor skorajda zase, saj je veliko obiskovalcev počasi odšlo 🙂

Tako smo kot prvo brez problema parkirali, noreli z bobi po mini sankališčih in po poligonih, še vedno zaužili malo sončka (hladno je postalo nekje okrog pol štirih) in si iz prve vrste ogledali skoke.
Še več opisov naših drugih dogodivščin: