Foto: Pionirski dom

Foto: Pionirski dom

Pionirski dom – Center za kulturo mladih ima svoj kultni status v družabnem življenju glavnega mesta. Tam potekajo delavnice za otroke, predstave, glasbene urice, bralne urice in še in še …

KAJ VSE NUDIJO:

Čajanka pri muci (za otroke do 6 let)

Program nudi brezplačno dopoldansko varstvo za vse otroke do 6. leta (otroci do 3. leta v spremstvu staršev). Raznovrstne delavnice potekajo od ponedeljka do petka med 9.30 in 12.30.


BRALNA KULTURA

Otroci počasi, brez hitenja spoznavajo čarovnijo sestavljanja črk v besede. Na krilih domišljije širijo besedni zaklad, se učijo pripovedovati, a tudi poslušati druge. Iščejo zgodbe, ki se skrivajo povsod, ne le v knjigah. Nudijo 2 programa:

  • Čičkarija predšolski (4-6 let)
  • Literarni klub (7-10 let)

Več o tem >>


Glasbena umetnost

Na delavnicah z individualnim pristopom pri otroku razvijamo glasbene sposobnosti, spodbujamo ustvarjanje avtorskih skladb in omogočamo javno nastopanje.

Podroben opis programov >>


Uprizoritvena umetnost (gledališče, ples, cirkus in klovnada)

Otrokom omogočamo svobodo in varnost pri umetniškem izražanju in ustvarjanju, saj dajemo velik poudarek na iskanju lastnega izraza. Otroci se srečajo tudi s projekti kot so samostojne predstave, priprave na tekmovanja, gostovanja na območnih, regijskih in državnih srečanjih ter festivalih v Sloveniji in tujini.

Več o tem >>


Vizualna umetnost (DELAVNICE)

Otroci skozi vizualno umetnost, povezano s čutno – zaznavnim načinom komuniciranja, izražajo vsakdanje izkušnje sveta. Na delavnicah z individualnim pristopom razvijamo pri otroku lastno govorico, s katero razvija sposobnosti likovne vizualizacije ter višjo raven kulturne zavesti in občutljivosti.

Vse o tem >>


Znanost za otroke

Otroci svet spoznavajo z lastnimi rokami, glavo in srcem. Učni princip spoznavanja sveta ni vezan na papir, knjigo, svinčnik temveč na vsa možna čutila. Skozi eksperimentiranje preverjajo svoja vprašanja in domneve ter svobodno in ustvarjalno spoznavajo svet, ki nas obdaja.

Več o tem >> 


Spremljajte njihov napovednik aktualnih dogodkov >>


Vir in več informacij: Pionirski dom