22. maja 2016 je pred Tavčarjevim dvorcem na Visokem v Škofji Loki potekal festival Dan prijateljstva. Vikend je bil čudovit, prireditev pa oba dneva ogromno. Na koncu sem se odločila, da se z malima odpravimo prav na Visoko, ki je že tako lepa lokacija za izlet, če se pa še toliko dogaja, pa še boljše.

Na pot smo se odpravili kar zgodaj, tako da smo prispeli ravno na otvoritev festivala, ujeli nekaj ur še ne prehude vročine in parkirali blizu prizorišča. Pripeljali smo se lahko prav do dvorca, kjer so nas usmerjali na ogromen travnik z dovolj prostora za vse obiskovalce (oz. avte).

vila čira čara

Na velikem travniku poleg Tavčarjevega dvorca je bila postavljena Vila čira čara, kjer so potekale animacije in predstave, pod odrom pa tudi drugo pestro dogajanje za tamale (glasbeno-plesni nastopi otrok, lovili smo mega mehurčke, iskali zaklad …).

čarovnik uršolin in pika nogavička

Poleg odra je bil na eni strani poseben športni kotiček, kjer so se otroci lahko poizkusili v plezanju na plezalni steni in skočili z Mini Planice, na drugi strani pa pravi športni poligon (premagovanje ovir ipd.).

plezalna stena    športni poligon

Seveda je bilo poskrbljeno tudi za starše (kavica in druge pijače) in na sploh za ohladitev (sladoled) ter možnost nakupa različnih kulinaričnih dobrot iz teh koncev …

Dan je bil kot rečeno res lep in kot nekaj drugih mladih družinic smo tudi mi vzeli s seboj dekico, našli svoj kotiček v senci na travi in se v sede razgledovali naokrog.

Potem smo se sprehodili še mimo indijanskega šotora, Mačjega mesta, dobili cel kup balonov (pol jih je do avta seveda popokalo 🙂 ), pokukali smo v lepotilni salon in preverili tudi ali imajo policaji in gasilci vse pod kontrolo – potekala je predstavitev poklicev.

Mačje mesto     indijanski šotor

Ker naša tamala čez dan še veselo dremata, smo se kmalu odpravili domov – pa tudi sicer je postajalo zares vroče in tudi družinic je bilo vedno več, tako da nam (mi 🙂 ) je to čisto ustrezalo.

Kaj vse se je sicer dogajalo na tem festivalu, si lahko ogledate tu, več oz. uradne fotografije z dogodka pa so na ogled tukaj.  Poglejte si jih, zadeva je bila res luštna …


NAŠ NAMIG:

  • toplo priporočam, da dekica postane vaša obvezna oprema za na tovrstne dogodke (tista, “ta nepremočljiva”, ker so tla v senci vseeno še malo vlažna), saj pride prav za počitek, malico, ohladitev, previjanje ipd.
  • pridite zgodaj, ko še ni (noro) vroče in tudi še ne pretirane gneče na delavnicah (otrok si lahko v miru izbere, katere se bo udeležil)
  •  s seboj res imejte kremo za sončenje (ja vem, logično … AMPAK se ponavadi pozabi 🙂 ) & pokrivala za vse
  • ekstra dinarčke je tudi fino imet, ker se vedno kaj najde za kupit. Če ne kaj za mami (nakita ni nikoli preveč! 😀 ), pa za tamale (unikatna oblačila) ali za vse skupaj (odlične domače dobrote) …

Še več opisov naših drugih dogodivščin: