Spomnim se, ko smo se 2016 potepali po Dolenjskem. Ustavili smo se na kavi v Novomeški Qlandii, kjer so našo (no, mojo 🙂 ) pozornost vzbudila zanimiva igrala …

 

Sedaj vem, da je to “del” igralnice Bumbar parka, ki ima še večjo v Mariboru. In 2017 smo obiskali tudi to. Bili smo na mini potepanju po Prekmurju, na poti pa je bil postanek – jasno – prav tu. Bumbar park Maribor je največje družinsko igrišče v Sloveniji. Mi smo ga obiskali v jesenskem času, zato smo raziskali le notranje prostore.

Ob vstopu se zazreš v mega konstrukcijo, prepleteno s tobogani, mrežami za plezanje, blazinamiv piratskem slogu, s pravim gusarskim krmilom, jadri, palmami in papigami pod stropom. V tem istem prostoru je še cel “mini kompleks” trampolinov, avtomobili na žetone, za ovinkom pa razne igre, avtomati in premikajoča se vozila z glasbo in utripajočimi lučkami.

Ob strani je šank, na sredini – kjer imaš vsak trenutek vse in vsakogar pod nadzorom – prostor za kavo (v miru 🙂 ), na drugi strani pa tudi manjši del igral za (naj)manjše otroke (bazenček z žogicami, mini plezalnice in tobogani ipd.). 

Dejansko pa ni razloga za pretiran nadzor – igrala niso impresivna le za starše, polno dela na njih imajo seveda tamali.

Celotno igrišče je oblikovano in narejeno tako, da je igra za otroke varna, a vseeno razburljiva. Igralnica je namreč testirana in ima kar nekaj certifikatov.

  

Vsekakor zanimiv obisk za vse nas, sploh v času, ko je zunaj slabo vreme. Več o ponudbi Bumbar parka si lahko preberete tu.Še več opisov naših drugih dogodivščin: