Mozirski Gaj (park cvetja) se nahaja v Mozirju. Otroci lahko tukaj spoznavajo in opazujejo naravo, kjer bodo lahko videli ptice, ribe,veverice in druge živali, in tudi veliko različnih cvetlic, dreves, grmovnic.

Prav tako je zanimiv tudi prikaz kulturne dediščine – kozolec, mlin, kašča itd. Mozirski gaj tako predstavlja prvovrstno izkušnjo in novo znanje za otroke in zabavo za celo družino, saj se lahko zapodijo tudi na urejeno otroško igrišče ali pa odkrivajo skrivnosti otroškega čarobnega vrta, ki so ga začeli postavljati v letu 2018 in se bo nekaj let dograjeval.

Pripravili so tudi družinsko vstopnico – starša in dva otroka med 7 in 14 let plačajo za en obisk samo 15 €, kar pomeni, da ima en otrok vstop brezplačen.


Mozirski gaj je odprt od sredine aprila do začetka oktobra vsak dan od 9. do 19. ure. V času Božične bajke Slovenije je park odprt vsak dan od 16. do 21. ure.

CENIK >>


V tednu od 27. aprila do 2. maja pa v Mozirskem gaju pripravljajo tradicionalne prireditve, ko si bodo obiskovalci lahko poleg čudovitih cvetličnih gredic in prav posebnega tulipana Mozirski gaj ogledali tudi razstavo eksotičnih plazilcev, ki jih bodo v naš park pripeljali člani društva Bioexo. Otroci se bodo med sprehodom po parku lahko tudi fotografirali s papigo ali junaki iz risanih serij. V parku bo tudi nekaj dodatne ponudbe na stojnicah, otroci pa se bodo v Mozirskem gaju lahko zabavali tudi z iskanjem Bioexo zaklada.OTROŠKI ČAROBNI VRT

Ker je park zelo priljubljen med družinami, so se odločili, da bodo ob 40-letnici nekaj novega pripravili za otroke. Od 2018 bodo tako otroci lahko raziskovali otroški čarobni vrt, posejan z malimi pravljičnimi hiškami, palčki in drugimi lesenimi skulpturami.

 

DOGAJANJE TEKOM LETA:

  • od 7. 4. do 6. 5. 2018 vabljeni na spomladansko razstavo tulipanov.
  • 20. 5., ko praznujemo mednarodni dan čebel, smo vabljeni na Družinski dan joge, ki ga organizirajo v sodelovanju z Jogo v vsakdanjem življenju.
  • od 14. do 19. 8. poteka razstava rezanega cvetja.
  • od 22. 9. do 7. 10. poteka razstava buč.
  • od 30. 11. do 6. 1. 2019 pa bo potekala 3. Božična bajka Slovenije.

Vir in več informacij: Mozirski Gaj