AKTUALNO: ODPOVEDI DOGODKOV IN PRIREDITEV >>

Dogajanje za otroke po Ljubljanskih knjižnicah:mklj

Poznaš ljubljanski grad? – Janja Pančur

 1. marec ob 17.00Knjižnica Črnuče

Kako dobro poznaš Ljubljanski grad in njegovo zgodovino? Skupaj z dobrodušnim Friderikom, več kot petsto let staro grajsko podgano, se bomo odpravili na ogled Ljubljanskega gradu, spoznali legendo o ljubljanskem zmaju, z roparskim vitezom Erazmom Predjamskim pobegnili iz grajske ječe in na koncu ustvarili še čisto svoj grad iz papirja.

 

Kraljestvo povodnega moža – Teater za vse Jesenice

 1. marec ob 18.00Knjižnica Jurij Vega (dvorana OŠ Janka Modra)

V globokem tolmunu živi povodni mož. Družbo mu delajo ribice, raki in školjke, ampak  nima nikogar, da bi se z njim pogovarjal. Nekega dne pa v tolmun pade mali Tomaž iz revne ribiške družine in povodni mož mu v zameno za družbo ponuja zlato, srebro in drago kamenje. Toda fantek pogreša dom, bratca in sestrico, očka in mamico. V današnjem potrošniškem svetu predstava otrokom odkriva prave vrednote.

 

Žuželke – KUD Galerija C. C. U.

 1. marec ob 17.00Knjižnica Brezovica

Prijave v knjižnici, na 01 308 58 10 ali brezovica@mklj.si.

Z Matejo in s Simonom bomo spoznali čudežni svet žuželk, ki živijo v našem okolju, ter jih zatem z recikliranjem upodobili v različnih likovnih tehnikah.

 

Ura pravljične joge – Klavdija Dajč

 1. februar ob 17.30Knjižnica Škofljica

Ponovili bomo vse, kar smo se do sedaj naučili. Vse živali, rastline in drevesa obiskali, se do sitega naigrali, se nadihali in nasmejali. Priporočljiva so lahka oblačila in joga podloge. Vabljeni otroci od 3. do 8. leta na sproščeno spomladansko obarvano pravljično jogo.

 

Izdelovanje robotov – Krugozor d. o. o.

 1. in 19. marec ob 17.00Knjižnica Bežigrad, dvorana

Razgibali bomo možgane, izdelovali robotke, jih preizkusili v praksi in nadgradili znanja z izkušnjami. Skozi druženje in igro bomo na koncu vsake delavnice tekmovali ter se seznanili o poklicih, ki tovrstna znanja potrebujejo. Pridružite se nam in skupaj z nami ustvarjajte prihodnost. Mali TehnoVedi – veliki ustvarjalci! Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

 

Beremo z nasmehom s psom Vilijem – Ambasadorji nasmeha

 1. marec ob 17.00Knjižnica Jožeta Mazovca

Vabimo otroke, ki želijo spoznati kokeršpanjela Vilija in mu prebrati pravljico. Rad ji bo prisluhnil. Vili je izšolan terapevtski pes, ki skupaj s svojo lastnico Niko deluje v društvu Ambasadorji nasmeha. Primerno za otroke od 7 do 10 let starosti. Prijave v knjižnici ali na 01 308 54 01.

 

Šahovska šola v knjižnici za osnovnošolce – Niko Praznik

 1. in 24. marec ob 17.00Knjižnica Jožeta Mazovca

Udeleženci bodo ob zgledih in vajah spoznali šahovsko kombiniranje. Potrebno je osnovno šahovsko znanje premikanja figur, poznavanja vrednosti posameznih figur, šah, mat, pat in remi, osnovna matiranja, rokado in jemanje en passant. Prijave v knjižnici ali na 01 308 54 00.

Dežela zmajev – KUD Galerija C. C. U.

 1. marec ob 17.00Knjižnica Prežihov Voranc

Z Matejo in s Simonom bomo izdelovali unikatne zmaje različnih rodov ter jih vzgojili, da bomo nekoč skupaj z njimi odšli na potep v Zmajevo deželo.

Pomladni venček – Suzana Belak Pungartnik

 1. marec ob 17.00Knjižnica Ig

Pridružite se nam na delavnici, kjer bomo iz pisanega papirja izdelovali pomladne venčke, ki bodo lep okras vhodnim vratom ali morda praznični mizi. Prijave v knjižnici, na 01 308 57 20 ali ig@mklj.si.

 

Ogrlice iz starega blaga – Nina Žargi

 1. marec ob 17.00Knjižnica Bežigrad, dvorana

Na delavnici recikliranja se bomo naučili, kako iz starih majic ali podobnega materiala hitro izdelamo pisane ogrlice. Če boste hitri, jih lahko naredite tudi več, saj pridejo tako še bolj do izraza. Lahko so tudi lepo darilo. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali na bezigrad@mklj.si.

 

Pravljično živalska urica – Društvo za razvoj odgovornosti Škatelc (Eko teden Knjižnica Šentvid) V OKVIR

 1. marec ob 17.00Knjižnica Šentvid

Spoznali bomo kačo in polža, se ju dotaknili in pobožali. Na koncu pa še kaj ustvarili. Vljudno vabljeni otroci od 5. leta naprej!

Deček in svet (7+) – Slovenska Kinoteka

 1. marec ob 17.00Slovenska Kinoteka

Igrivi in brezskrbni deček odrašča na idiličnem brazilskem podeželju, kjer se je čas ustavil. Pravo nasprotje je mesto, kaotični metropolis, v katerega se mora s trebuhom za kruhom odpraviti njegov oče, za njim pa tudi deček. Življenje v mestu teče povsem drugače kot v belem, podeželskem svetu. Vstopnica za mlajše od 15 let je 2 evra. V sodelovanju s Slovensko Kinoteko.

Vir in več informacij: MKLJ