Dogajanje za otroke po Ljubljanskih knjižnicah:mklj

Poliedrija – Mathema

3., 10., 17., 24. oktober ob 17.00 Knjižnica Bežigrad

Sestavljali bomo poliedre in različne domišljijske oblike s konstrukcijskimi ploščicami Polydron. Delavnica je primerna za vse starosti. Dobivali se bomo 1-krat tedensko, osem četrtkov. Srečanja se bodo nadaljevala tudi v novembru. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

 

Šah za začetnike – Anton Praznik

  1. oktober ob 17.00Knjižnica Otona Župančiča, 2. nadstropje

Otroke, stare od 5 do 7 let, vabimo na začetni šahovski tečaj. Srečevali se bomo deset ponedeljkov po dve šolski uri in spoznavali čare te kraljevske igre. Šah bo potekal na otroškem in mladinskem oddelku knjižnice. Tečaj je brezplačen in namenjen članom knjižnice. Vodi ga šahovski mojster in učitelj Anton Praznik. Prijave na praznik.anton@gmail.com ali 041 257 176.

 

Pravljična joga – Klavdija Dajč

  1. oktober ob 17.30Knjižnica Škofljica

Tokrat se bomo odpravili v vročo Afriko in spoznali, kako so slončki dobili rilec, kot ga imajo še danes. Pravljico bomo obogatili z jogijskimi asanami, prisluhnili, kako dihamo, in se naučili, kako se ohladimo, če nam je prevroče. Primerno za otroke od 3. do 8. leta. Priporočljiva so lahka oblačila in joga podloge.

Peš po zeleni Ljubljani – Lavra Tinta

  1. oktober ob 17.00Knjižnica Bežigrad

Na mladinskem oddelku Knjižnice Bežigrad smo pripravili razstavo Gremo peš! v sklopu letošnjega tedna mobilnosti. V Ljubljani imamo to srečo, da se lahko od kjerkoli odpravimo peš, pa smo v dobrih 10 minutah že v najbližjem parku ali gozdu. Sem spada tudi Pot spominov in tovarištva, ki jo zagotovo pozna vsak, ki živi v Ljubljani, prav tako pa tudi mnogi drugi. Najprej bomo prisluhnili različnim pravljicam, nato pa spoznali, kam vse se lahko iz Ljubljane odpravimo peš.

 

Kača, ščurek in podgana – Društvo Škatelc

  1. oktoberob 17.00Knjižnica Savsko naselje

Živali so že od nekdaj navdih za mnoge zgodbe, basni in pravljice. Hkrati pa so živali mnogokrat tudi vir strahu in fobij. Skozi zgodbe in v živo bomo spoznali živali, ki se jih ljudje največkrat bojijo (kačo, ščurka in podgano) in ugotovili, da je strah dejansko votel, okoli ga pa nič ni. Kača, ščurek in podgana so v resnici lahko zelo prijetni človekovi sopotniki.

 

Vzgojnice. Kako je knjiga čevelj – Maša Uran

  1. oktober ob 17.00Knjižnica Šiška

O knjigah, ki skrivajo čudovite zgodbe, o tistih, ki jih radi poslušajo in berejo. Povabljeni v tri najčudovitejše zgodbice o …? Potem pa se bomo pogovarjali, katere zgodbe so najlepše in kdo jih najlepše pripoveduje. Starši in ostali spremljevalci bodo ob našem modrovanju našpičili ušesa in morda kako našo misel celo zapisali. Vabljeni otroci in njihovi spremljevalci.

Vir in več informacij: MKLJ