POLETNO dogajanje za otroke po Ljubljanskih knjižnicah:mklj

 • 26.–29. junij od 10.30 do 12.00 Knjižnica Bežigrad: Sestavljene zgodbe +

V svoje prostore vabimo vse osnovnošolce (7+), ki bi želeli z LEGO kockami poustvariti pomembne zgodbe naše domovine, potovati v Afriko z Jurijem Murijem ali na planine s Kekcem ter pobližje spoznati pisatelje, ki se jih letos spominjamo ob okroglih obletnicah rojstev in smrti (kot sta denimo Ivan Cankar in Oton Župančič).

 • 27. junij 2018 ob 10.00 Knjižnica Rudnik: Dajmo jim vetra – Kekec gre na morje

Pred 100 leti se je Kekec znašel v knjigi in potem … Ko je postal slaven in je pisatelj Josip Vandot zaslužil dovolj denarja, sta šla na morje. Mogoče. Po morju prevažat ovce je težko, ker ne znajo plavat in na krovu niso nikoli pri miru. Zato bomo na delavnici zanje izdelali majhen katamaran, ki bo plul tudi v najbolj razburkani vodi in ga po želji tudi preizkusili. Prijave na 01 308 57 10 ali rudnik@mklj.si.

 • 27. junij ob 17.00 Knjižnica Škofljica: Melita Osojnik: Pravljica o zlati roži – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

Na poletni kreativni urici se bomo poglobili v pomen lepote, zaradi katere kukavica, medved in osel opustijo svojo namero, da bi potrgali liste prelepi zlati roži. Ustvarjali bomo cvetove in papirnate prstne lutke. Vabljeni otroci od 5. do 10. leta. Kreativno urico bo vodila Regina Bokan, profesorica pedagogike.

 • 28. junij ob 17.00 Knjižnica Rudnik: Pravljica na obisku – KUD Galerija C.C.U.

Prisluhnili bomo zgodbi Obisk (Antje Damm, Založbe Zala), nato pa po njenem navdihu narisali portrete, jih okvirili ter okvirje z recikliranjem papirja preobrazili v pravljične mozaike. Delavnica je del projekta Iz pravljice v zeleno mesto, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

 • 4. julij ob 17.00 Knjižnica Škofljica: Ciara Flood: Sitnobe sitne – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

Medved rad živi sam, potem pa dobi prijazne in družabne sosede. Raziskovali bomo, kako se lahko med nekom, ki želi samoto, in drugim, ki je zelo družaben, splete pravo prijateljstvo. Izdelali bomo hišico za prijatelje. Vabljeni otroci od 5. do 10. leta. Kreativno urico bo vodila Nataša Spreitzer Jamnik, profesorica razrednega pouka.

 • 18. julij ob 17.00 Knjižnica Škofljica: Origamiji – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

Iz papirja bomo ustvarili različna vodna plovila (ladjo, čoln, jadrnico …), razvijali motoriko in pozornost. Vabljeni otroci od 5. do 10. leta. Kreativno urico bo vodila Nevenka kovač, diplomirana psihologinja.

 • 1. avgust ob 17.00 Knjižnica Škofljica: Tradicional Scottish Song: Row row row your boat – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

Poletje je čas, ko se lahko vozimo tudi s čolnom po reki in zraven močno veslamo. Seveda pa ne sme manjkati pesmica, ki jo bomo ob tem zapeli v angleščini, čas pa bo ostal tudi za angleško izštevanko in igrico, ob kateri se bomo gibali in nasmejali. Vabljeni otroci od 5. do 10. leta. Kreativno urico bo vodila Bogdana Oblak, diplomirana anglistka in profesorica pedagogike.

 • 2. avgust ob 10.00 Knjižnica Jarše: Pravljica na obisku – KUD Galerija C.C.U.

Malčki bodo prisluhnili zgodbi Obisk  (Antje Damm, Založbe Zala), nato pa po njenem navdihu narisali portrete, jih okvirili ter okvirje z recikliranjem papirja preobrazili v pravljične mozaike. Delavnica je del projekta Iz pravljice v zeleno mesto, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

 • 9. avgust ob 10.00 Knjižnica Jarše: Ustvarjalnica sreče – KUD Galerija C.C.U.

Najprej se bomo odpravili na pravljično potovanje s Srečkovim kovčkom (Dunja Jogan, Založba Zala). Zatem bomo s ponovno uporabo plutovinastih zamaškov, preobraženih v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo. Delavnica je del projekta Iz pravljice v zeleno mesto, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

 • 22. avgust ob 17.00 Knjižnica Škofljica: Bina Štampe Žmavc: Drevo srca – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

Poglobili se bomo v pomen darovanja. Dedku se je zdelo, da je v jablano posadil delček svojega srca, tako polna cvetja je bila. Ali mu je potem manjkal en košček? Naredili bomo drobna darilca. Vabljeni otroci od 5. do 10. leta. Kreativno urico bo vodila Regina Bokan, profesorica pedagogike.

 • 28. in 29. avgust 2018 ob 10.00 Knjižnica Prežihov Voranc: Dajmo jim vetra – Kekec gre na morje

Pred 100 leti se je Kekec znašel v knjigi in potem … Ko je postal slaven in je pisatelj Josip Vandot zaslužil dovolj denarja, sta šla na morje. Mogoče. Po morju prevažat ovce je težko, ker ne znajo plavat in na krovu niso nikoli pri miru. Zato bomo na delavnici zanje izdelali majhen katamaran, ki bo plul tudi v najbolj razburkani vodi. Prijave v knjižnici, na 01 308 57 01 ali kpv@mklj.si.

Vir in več informacij: MKLJ