Bil je tisti vikend, ko smo s tamalimi obiskali tri (!) otroške prireditve … Na soboto smo raziskovali Otroški bazar, v nedeljo dopoldan smo se namenili na Strmolski dan (no, na polovičko 🙂 ), popoldan 11. 9., pa smo šli še na Otroško indijansko zabavo.

Po dremežu in kosilu sem s tamalima odšla v Naklo oz. skoraj v Strahinj oz. nekam vmes 🙂 na indijanski žur. Zadevo je organizirala Igralnica TIA, indijanci pa so bili naši prijatelji iz Zavoda Enostavno prijatelji.

indijanski sotor   img_5642

Parkirali smo na travniku poleg prizorišča, kjer smo takoj zagledali velik šotor, tisti, tapravi tipi. Notri je bil poglavar Sedeči bik, ki ga mi sicer nismo uspeli spoznati, a o tem malce kasneje …

Na indijanski zabavi so “morali” otroci opraviti 8 nalog, potem pa so lahko obiskali poglavarja, ki jim je razkril svojo skrivnost in jim podaril indijansko ime. Ker smo bili mi že rahlo pozni, se nismo odločili sodelovati pri vseh igrah, ampak smo se najprej malo razgledali, preverili, kaj se dogaja in vmes po mikrofonu zaslišali, da bo v kratkem na programu predstava. Odlično!

jahanje indijanska zabava naklo

Na indijanskem dnevu so sicer otroci lahko jahali konja, streljali z lokom, si dali poslikati obraz, premagovali ovire na mini poligonu in izdelovali lovilce sanj. Te smo izdelali tudi mi in pa seveda nujno šli iskat za zraven še indijanski trak.

poslikava obraza  igre na indijanski zabavi  img_5648

lovilec sanj  indijanski trak

Ogledali smo si luštno otroško predstavo, Poglavarjeva skrivnost. Indijanska princesa Tisa je otroke skozi pripoved popeljala v skrivnostni svet Indijancev. Predstavila jim je indijanske predmete, jih naučila indijanskega pozdrava in plesa, s katerim so poskušali priklicati sonce, ki so ga zakrili oblaki. Zaupala jim je tudi, da se naokrog potika indijanski poglavar Črni sokol.

indijanci   img_5653

Otroci so ji ga pomagali priklicati, potem pa so skozi igro izbrali novega indijanskega poglavarja (iz občinstva so na oder povabili nekaj otrok, jim nadeli indijanska imena in se igrali), ki bo vladal nadaljnjih sto let.

indijanska predstava houk  crni sokol

Z novo poglavarko so na koncu pokadili še pipo miru … 😀

img_5660

… tisti, ki pa so opravili vse naloge, pa so dobili novo super ime in spoznali poglavarja, ki se je skrival v šotoru 😉

Mi ga bomo pa naslednjič!

tipi


Še več opisov naših drugih dogodivščin: