Najstarejši grajski prebivalec, Friderik Prvi, je prebrisana podgana, ki pozna prav vsak skrit kotiček Ljubljanskega gradu. Že stoletja si domišlja, da je modre krvi, zato hodi po dveh nogah, leta pa so mu brke obarvala sivo. Najpogosteje ga najdemo v grajski ječi, kjer so mu jetniki zaupali prenekatero zgodbo.

Svoje znanje rad deli z vsemi, ki so vsaj toliko prebrisani kot on sam, zato nas je povabil, da med jesenskimi počitnicami poskusimo rešiti njegove preizkušnje in naloge, ki nas popeljejo v raziskovanje skritih kotičkov gradu in grajske preteklosti. Če nam uspe, bomo bogatejši za prenekatero skrivnost, v sredo pa bomo prisluhnili njegovim dogodivščinam, ki so do zadnje podrobnosti zapisane v njegovi slikanici.
Vsaki dogodivščini sledi ustvarjalna delavnica. Kaj nam bo pripravil, pa nam ni želel izdati, pravi, da naj za zdaj ostane skrivnost … Le kaj bo pripravil za nas? Vas zanima? Odlično, se vidimo!

V ponedeljek, 28. 10. 2019: Pregnana podgana in njena ukana
Vodeni ogled po razstavi Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na Slovenskem in ustvarjalna delavnica

Odpravili se bomo na reševanje prve Friderikove preizkušnje … namigne nam le to, da moramo raziskati razstavo Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na Slovenskem in prisluhniti zgodbam gradov in njihovim prebivalcem, če želimo nalogo dobro opraviti. Je mogoče, da takšno raziskovanje ni dogodivščina, ampak ukana? Če ste vsaj malo radovedni, se boste prepričali na svoje oči.

  • V torek, 29. 10. 2019: Reševanje Friderikovih preizkušenj
    Vodeni ogled po Ljubljanskem gradu in ustvarjalna delavnica
  • V sredo, 30. 10. 2019: Friderikove dogodivščine
    Branje Friderikovih zgodb in ustvarjalna delavnica

Psst! Friderika danes najdete v Grajski trgovini, kjer je na policah tudi njegova slikanica. Vesel bo, če ga po ustvarjalni delavnici obiščete.


Cena vstopnice: 5,00 EUR (za posamezen dan). Za obisk delavnic priporočajo vožnjo s tirno vzpenjačo, saj si z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice!

Vir in več informacij: Ljubljanski grad