Na vročo nedeljo, 28. 8. 2016, smo obiskali Čarobni dan z Lidlom v Arboretumu Volčji Potok. Ker smo bili tam že lani, sem bila ekstra polna znanja oz. izkušenj, kako taka ogromna prireditev izgleda 🙂

Zato smo bili tam že ob 10.00 (ko se je vse skupaj začelo), dobili parkirišče dokaj blizu vhoda in tokrat pot začeli v smeri urinega kazalca (beri: po senci!). Najprej smo si tako pogledali konje, ki so jih otroci lahko zajahali. Malo naprej pa smo se podružili z našimi prijatelji iz Rubi in Rudi, s katerimi že nekaj časa sodelujemo in objavljamo tudi njihove dogodke (oni so tisti, ki namesto vas organizirajo vse potrebno za nepozaben otroški rojstni dan, rojstnodnevno zabavo ter druge dogodke za otroke v Ljubljani ali na vaši lokaciji). Tudi oni delajo s konji, in sicer organizirajo delavnice in možnost jahanja konja … Pri njih so otroci ta dan lahko tudi malo ustvarjali in sodelovali v nagradni igri.

IMG_5479 Rubi in Rudi

Naš prvi postanek je bil pri napihljivih igralih za tamauga in nedaleč stran pri kavi za mami.  Vsi vemo, kako to gre, tako da lokacija teh dveh zadev ni mogla biti naključje 😉 Malo naprej, na manjšem napihljivem gradu, je na svoj račun prišla še tamala. Tokrat sva druga dva počila – eden je malo ustvarjal, druga pa prebirala stare številke različnih revij. Za tiste, ki tega ne veste: na Čarobnem dnevu lahko dobite ogromno starejših in tudi aktualnih revij z vseh področij (npr. Lisa Moje stanovanje ali pa Čarovnija okusa, Lady, Zarja, Jana ali pa Računalniške novice in seveda tudi revije za otroke: Zmajček, Cicido) – na voljo so brezplačno, promocijsko ali pa po znižani ceni.

napihljiv grad arboretum ustvarjanje carobni dan

Na prireditvi ob vstopu dobiš programsko knjižico z načrtom in programom prireditve. Nas je pot vodila dalje, do lesenega amfiteatra, mimo dežele Rdeče Kapice. Tam smo si pogledali nekaj plesnih in pevskih nastopov, mali pa se je preizkusil tudi v igranju bobnov. Naravni talent … 😀 Igrala so praktično na vsakem koraku, zato smo se seveda spet malo ustavili. In pri igralih naleteli na našo prijateljico Anjo. To je pa tista, ki piše, ustvarja  in dela z malimi mazicami pod imenom Mamina maza.

sumiMalo naprej smo si v deželi Pike Nogavičke pogledali naše najljubše stojnice: Lino in Šumi. Tudi tam so potekale (kuharske) delavnice, dobili smo par vzorčkov izdelkov, se slikali s slavnim medvedom. V bližini je bil Čarobni oder z novimi nastopi, pa otroška igrala in vlakec.

Dan je postajal že noro vroč, ura pa je šla proti tisti, za počitek. Počasi smo se zato namenili po poti nazaj do avta. Počaaaasi … Spotoma pa najprej na trampolin, potem pa v Lidlovo deželo, kjer so se pripravljali na tek z Zdravkom Lidlom.

dezela pike nogavicke IMG_5496

tek z zdravkom lidlom stikeez IMG_5498 napihljiva igrala

In nato smo odpujsali domov … Hitro in kar počez 😉

lidlova dezela amzs stojnica


Kaj morate vedeti o prireditvi Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok:

  • prireditev je ogromna – pride cca. 20.000 obiskovalcev! Računajte na to ob uri odhoda od doma, v povezavi s parkiriščem ipd.
  • fino je, če imate s seboj kaj rezervne tekočine (vode) – sicer je dobro poskrbljeno za hrano in pijačo, pa tudi promocijske stojnice nudijo svoje napitke in prigrizke, ampak “zihr je zihr”
  • ponavadi je vreme odlično, sončno. ZELO sončno! Zato ne bo nič neumno izpadlo, če imate s seboj malo kreme za sončenje. Jaz sem jo seveda pozabila, zato sta naša tamala malo tenirala … 🙂  Smo pa dobili kartonaste kapice, kar je bilo zelo dobrodošlo (hvala, punce iz Lidla!)
  • dobrodošla je tudi kakšna dekica – za počitek v senčnem kotičku kje na travi,
  • vrečke za ves možni promocijski material so vam prijazno ponujene že ob vhodu (verjemite – domov boste odšli oboroženi z vsemi možnimi vzorci vsega 😀 ),
  • balonov, tatujev in podobnega je na pretek, tako da je za male radosti poskrbljeno …
  • ostalo pa itak že veste: za preoblečt s seboj ni nikoli preveč (no, od sladkanja in vročine smo se mi bolj slačili 🙂 ), kapice so zelo dobrodošle, pa senčke za vozičke in odprta obutev … ali pa ste kar bosi. Mi smo bili 😉

Še več opisov naših drugih dogodivščin: