Mi smo šli! Govorimo o edinstvenem, vedno večjem dogodku oz. prireditvi, ki jo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirajo člani Kocke Kluba – LEGO skupnosti Slovenije.

To je največja razstava LEGO kreacij v Sloveniji – PLANET KOCK, kjer je bilo novembra 2019 preko 800.000 LEGO kock, na več kot 1.000 m2 prostora, prisotnih pa še preko 50 razstavljalcev, tudi iz tujine.

Prireditev je trajala dva dni. Ko smo se tja namenili mi, je bila na vhodu že gneča, kar le priča o popularnosti enih in edinih LEGO kock.


Poleg ogleda veliko LEGO razstavnih eksponatov smo s tamalima sodelovali na Duplo igralnici in barvali LEGO pobarvanke, otroci so lahko prosto sestavljali iz kock 2 x 4 čepke, tam pa so potekale še LEGO igre: Domino, Tic-tac-toe, 4 v vrsto, itd., imeli so MinecraftTM igralnico, otroci so lahko tekmovali z LEGO vozilom, vozili pravi LEGO Gokart, sodelovali pri izdelovanju velikega LEGO mozaika 2,5 x 2,5 m ali pa na delavnicah NXT robotike.

Svojo stojnico je imela tudi trgovina Baby Center z novimi LEGO seti po znižanih cenah, predstavljali so BuWizz kocke s polnilno baterijo na daljinsko upravljanje preko telefona, pa tudi LEGO bazar je potekal, kjer so bile naprodaj rabljene LEGO kocke.

Razstave so bile resnično impresivne, tamala sem komaj odpeljala domov, moža pa sem presnetila s članstvom v Kocke klubu 🙂

Dogodek je resnično vreden obiska, tudi popusti na LEGO sete so bili lepi in zaupam vam še to: vsako leto marca poteka tudi Kocke fest, zato spremljajte dogodke, o katerih vas redno obveščamo!


Še več opisov naših drugih zanimivih dogodivščin:

Vulkanija – izlet na Goričko, ki ga ne bomo pozabili

Stestirali smo Adventure mini golf Panorama

Rojstni dan v A.P.O.K.

Rajžali smo

Vedeževali so nam v Deželi ljudskih pravljic

FEST PO ROKOVEM po naše

Doživeli smo ČAROBNI DAN v Arboretumu Volčji Potok

Kranjski ŽIV ŽAV

Obiskali smo Otroški bazar

Strmolski dan 2016 oz. polovica le-tega

Indijanska zabava? Preverjeno!

Pekarna Mišmaš oz. popolno navdušenje

Čarovnija? Ne, to je Muzej iluzij.

V Mozirju, kjer je Božična bajka Slovenije …

Obisk Ledene dežele

Spuščanje gregorčkov

Fit dan za otroke. To je FITKOV DAN v Šenčurju.

Mini vrtiljak za mini in velike obiskovalce

Šli smo na 11. Festival družin

Vroč Čarobni dan – park Tivoli 2017

Predstave za otroke v Eko resortu pod Veliko planino

Končno na Ovčarski bal

Živ žav v Zmincu – športno z zabavnim

S parkeljni v Podkorenu iz oči v oči

Obiskali smo DAN PRIJATELJSTVA 2016