ashanti-lutka

 

KDAJ in KJE: nedelja, 19. 4. 2015, od 11.00 do 15.00, Slovenski etnografski muzej , Ljubljana

 

Obiščite 19. festival sodobnih odrskih umetnosti Exodos. Na različnih prizoriščih v Ljubljani bodo potekali številni dogodki, na katerih se boste vi in vaši malčki lahko pobližje spoznali z afriško kulturo.


 

AŠANTSKA LUTKA

Spoznajte podrobneje ašantsko lutko, oglejte si originalno, izdelajte si svojo – naj postane tudi vaša najljubša igrača!
Ašanti so zahodnoafriško pleme z večstoletno kulturo. Ženske figure, ki so jih izdelovali v verske in ceremonialne namene, so danes najbolj znana ganska igrača. Še vedno imajo v sebi simbolično moč in še vedno so izdelane v skladu z ašantskim lepotnim idealom: okrogla glava in oči, visoko čelo, poudarjene obrvi in dolg vrat.

Delavnica je primerna za vso družino, mlajši otroci lahko lutke izdelajo skupaj s starši. Potrebna je prijava!


AFRIŠKI SEJEM

Del vsake kulture je tudi druženje, spoznavanje, izmenjevanje. Drugi največji kontinent slovi po bogastvu barv, okusov, vonjev, obrtnih in ustvarjalnih spretnosti. Na priložnostnem sejmu predstavljajo svoje delo: pravična trgovina 3 Muhe, afriška trgovina Petit Afrique, Slovenska Filantropija, kulturno-ekološko združenje Smetumet, UNICEF, Tjaša Rener, Katarina Toman Kracina, Ajda Toman, Urška Boljkovac, Katja Celin.

Vabljeni k ogledu, pokušini, nakupu in podpori!

 

Vstopnine ni!

Vir in več informacij >> festival.exodosljubljana.si.